Kalyon  Garaj Prototipleme ve Girişimcilik Merkezi, Hasan Kalyoncu Üniversitesi tarafından İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA) desteği ile üniversite kampüsünde kurulmuş bir prototipleme ve yenilikçilik merkezidir. Katma değeri yüksek ürünlerin üretilmesi için gerekli olan elektronik ve mekanik alt yapıya sahip olan merkezde düşük maliyette prototip ve modeller üretilebilmektedir. Makine, elektronik ve bilişim sektörlerindeki firmalar, yoğun olarak işbirliği yapılan sektörler arasındadır. Kalyon Garaj; Ar-ge Proje hizmeti , Ar-ge Atölye Hizmeti, Prototipleme Hizmeti, Fikri Sınai Hizmetleri, Ticarileştirme Hizmetleri, Ar-Ge ve Girişimcilik hizmetleri vermektedir. Kalyoncu İnovasyon ve Teknoloji Transfer Ofisi’nin (KALİTTO) bir projesi olarak oluşturulan merkez doğrudan rektörlüğe bağlı olup, akademik ve teknik danışmanlar, danışman kurulu ile 5 personelle hizmet vermektedir.

Merkez tüm süreçlerini proje kapsamında temin ettiği bir teknoloji transfer arayüzü ile yürütmektedir. Kalyon Garaj sunduğu hizmetleri iş geliştirme sorumlusu ile, TEYDEB, KOSGEB, BiGG gibi programlarda proje oluşturulan merkez olarak tanıtma, üniversite sanayi işbirliğini sağlama ve web üzerinden teklif verme metotlarıyla sağlamaktadır.

Mekanik Atölye

Elektronik Atölye